Zoals al genoemd op de homepage, "als je eenmaal bent besmet met het bordervirus...." dus, kwam Nala in beeld.

(d'Ambrise's) Nala hebben wij aangeschaft bij Ron Rogaar en Caroline Visser. Gevonden via de site van de BCCN (BorderCollie Club Nederland). Er was nog 1 pup (teefje) beschikbaar en we hadden dan ook de laatste keus. Echter, vinden wij..., zeker niet de minste. Nala was de pup, waarbij ik/wij het meeste gevoel had(den) toen ze 5 a 6 weken oud was en toevallig werd deze ook nog aan ons toegewezen. Caroline gaf aan dat het vreemd genoeg toch vaak zo is dat men de pup krijgt die men graag wil.

Nala komt uit de combinatie Roy(Pero) X Gwen waarvan hieronder de foto's en is een driekleur met halflang vacht (op de foto nog niet goed te zien) en spitse oren. Erg open qua karakter en..., zoals Sem reeds meerdere malen heeft ondervonden, een pittige tante die zich de kaas niet van het brood laat eten. Meer informatie over Roy(Pero) en Gwen is te vinden op de site d'Ambrises & Whitemooreborders van Ron Rogaar en Caroline Visser (www.bordercolliepagina.nl).


Foto: Roy(Pero) [N.H.S.B. Bijl. G-0-2175812 / ISDS: 208607]

Foto: Gwen [NHSB:G-0-2594804 / ISDS: 265913]

Nala trok in het begin meteen erg naar Sem en mocht hem dan ook graag uitdagen door (proberen) zijn speeltjes af te pakken. Met het uitlaten was het ook erg handig dat ze naar Sem trok, want je kon haar vrij snel een tijdje loslaten omdat ze dicht bij hem in de buurt bleef. Wanneer ze dan iets te ver wegliep, riep ik Sem terug en kwam Nala netjes met hem mee terug. Door dit meteen te belonen had ze ook vrij snel in de gaten om terug te komen wanneer je haar riep echter..., zoals het vele jonge honden betaamt, had/heeft ze ook regelmatig de bekende bananen in haar oren en moe(s)t er meer moeite worden gedaan om ze terug te halen. Er was dus nog genoeg werk in de opvoeding te doen.


Nala op haar favoriete plekje, op de leuning van de bank.

Toen Nala ongeveer 5 maanden oud was, heb ik haar even voorzichtig laten "snuffelen" bij de schapen. Dit waren kleine skuddeschapen dus..., dat maakt niet teveel indruk, dacht ik. Achteraf betwijfel ik namelijk of de grootte iets uitgemaakt zou hebben. Na wat voorzichtig aftasten ging de rem er meteen vanaf en werden de schapen (instinctief) tegen de afrastering klem gezet en de schapen welke probeerden uit te breken, werden gelijk weer opgehaald en teruggezet. Na een kleine vijf minuten heb ik haar weer weggeroepen omdat dit voor zo'n jonge hond meer dan genoeg is en ook genoeg indrukken heeft opgeleverd om eens rustig te verwerken (ze heeft heerlijk geslapen nadien). Met 7 maanden nog eens bij de schapen gelaten om te "kijken" en nog steeds hetzelfde. Met de interesse voor de schapen zat het dus wel goed en had ik goede hoop voor de toekomst voor wat betreft het 'drijfwerk'.

Het is algemeen bekend dat bordercollies tot de intelligentste van het hondenras behoren. Echter..., je hebt natuurlijk altijd superlatieven. Nala heeft zich het "Office-pakket" snel eigen gemaakt en verstuurt nu haar eigen mail met de laptop van het baasje.


Copyright © Sienna borders 2006-2009 | Disclaimer Designed by © HeM Webdesign